Trygt å sykle på elsykkel hele året.

Hvis man følger noen få, men viktige regler, og du ikke har noe imot litt kjølig vind i fjeset, kan man fint bruke elsykkelen hele året, også om vinteren.
Som alltid med en sykkel er det viktig at bremser, gir og lys virker som de skal. Vann vil ikke ha noen spesiell effekt på elsykkelen, da komponentene er beskyttet mot regn og vannsprut fra veien. Når temperaturen faller under 0ºC, anbefales et neoprene-cover for å beskyttet batteriet. Disse kan man skaffe hos den lokale sykkelbutikken. Det går også an å bruke en sokk eller å pakke en ullgenser rundt batteriet på sykkelen, her er det bare å være kreativ.

Batteriet er den mest sensitive komponenten på en elsykkel. Den kan miste kapasitet ved lave temperaturer, noe som igjen vil kunne påvirke sykkelens rekkevidde, opptil 30% reduksjon vil man kunne oppleve ved minusgrader. Om vinteren, med temperaturer under 0ºC, anbefales det at man fjerner batteriet, oppbevarer det ved romtemperatur, og setter det på sykkelen når man skal bruke den neste gang. Når man er ferdig med sykkelturen, bør batteriet oppbevares innendørs, ved 15° til 20°C. Det samme gjelder ved lading av batteriet: Lithium-ion batterier bør lades ved romtemperatur.

Hvis man ikke bruker sykkelen om vinteren, bør batteriet bli oppbevart på et tørt, og ikke for kaldt, sted. Batteriet bør ha en ladekapasitet på ca. 30-60%. Ulikt andre batterier, så trenger f. eks. ikke Bosch PowerPacks å lades under en slik «hvileperiode», uavhengig av hvor lenge «hvileperioden» varer.

Husk å vaske og smøre sykkelen ofte, avhengig av hvor ofte du bruker den, og føret på den aktuelle dagen(e), og bruk olje som er beregnet for lave temperaturer og all slags vær, f. eks. WELDTITE TF2 PERFORMANCE KJEDEOLJE HELÅRS. Uansett så er det lurt å spyle av salt og skitt fra veien etter hver tur, da holder du sykkelen i god stand lenger.

Med en elsykkel så blir man ikke like varm og svett som med en vanlig sykkel. Derfor er bekledningen veldig viktig på kalde vinterdager. Vintersko er alltid lurt, SIDI FROST GORE eller SIDI DIABLO GORE anbefales på beina.