Look har redesignet 795 Aerolight RS og 795 Light RS modellene, nå med enda bedre posisjon for rytteren, komfort og fart.

Forskjellen mellom de to modellene ligger i integrasjonen av komponentene.  Aerolight RS er modellen med best aerodynamikk, med integrerte bremser bak setepinnen og integrert i gaffelen.

En aerodynamisk sykkel som er designet og bygget for ytelse, komfort og fart:

  • Ny kabelføring.
  • Nytt 100 % carbon kranklager for bedre stivhet.
  • Ny E-POST 2 EVO setepinne.
  • Ny DI2 cover for en enda enklere kobling.
  • Ny ADH2 styre med integrert hurtigkobling.

Den nye 795 Light RS / Aerolight RS, med disse fem nyhetene, ble brukt av Team Equipe Fortuneo-Oscaro under Tour de France 2017, og følger laget under forberedelsene inn mot 2018-sesongen.

Kabelføring:
Ny kabelføring gjør at kablene føres direkte inn i rammen via en roterende del inne i sykkelens styrerør, noe som gir bedre presisjon når det styringen. Bremsekabelen til forbremsen passerer ikke lenger gjennom stemmen, noe som gjøre det mulig å bytte stem uten å måtte frakoble forbremsen. Bremsekabel til bakbremsen går gjennom underrøret, og kommer ut før kranklageret via en liten åpning som er bred nok til å forenkle oppbyggingen av sykkelen.

Krank:
Kranklageret er fullt og helt laget av carbon, noe som gjør sykkelen ekstra stiv i kranken.
100% carbon monobloc ZED 3 kranksett kommer med justerbare krankarmer takket være en «trekløver» (trilobe) mutter. I tillegg til å være aerodynamisk og veldig stivt, er det også veldig lett: 360 gr (krankarmer + axle + carbon spider – uten krankring).
Krankarmene kan justeres til 170mm, 172mm eller 175mm.

Stem:
AEROSTEM er produsert av HM carbon, som gjør den veldig stiv. Den er aerodynamisk og kan snus, noe som gir stor frihet i oppsett av geometri. Stemmen kan settes opp med -13° og +17°, noe som gir mange tilpasningsmuligheter i forhold til rytterens posisjon. Seks lengder er tilgjengelige, fra 80mm til 130mm, i 10mm økninger.
Vekten er kun 149g, noe som gjør AEROSTEM til et enkelt valg for en lett stem.

Styre:
ADH2 med integrert hurtigkobling for bremsene (åpne og lukke kalypteren) gjør det enkelt i frohold til reparasjoner, hjulbytte eller bytte/justering av bremseklosser. Justering av de integrerte bremsene er lettere, og med enklere tilgang, også mens man sitter på sykkelen.
Styret har et område på hver side av stemmen som måler 31.8 mm i diameter. Dette området kan man bruke til f.eks. å sette på tempobøyler, computer eller kamera.

For mer info og bilder av 795 Aerolight RS, klikk deg inn her.

For mer info og bilder av 795 Light RS, klikk deg inn her.