Nye Look X-Track Carbon MTB-pedal
Nye Look X-Track Carbon MTB-pedal

Look, mest kjent for banebrytende design på landeveien, har presentert en helt ny pedal for terrenget, X-Track.

Gjennom å teste flere størrelser fant Looks ingeniører at større kontaktflate produserer mer kraft, men også mer vekt. Ved hjelp av denne informasjonen fant de ut hvor de viktigste kontaktflatene for kraftoverføring er, og fjernet det som var overflødig. Da satt de igjen med 515 kvadratmillimeter plattform.

Den bredere kontaktflaten fungerer også som en guide når man skal klikke inn i pedalen, for enklere og raskere samspill med pedalen. Pedalen tar SPD-klosser, er dobbeltsidig og kommer med en justerbar skrue for finjustering av mostanden.

X-Track pedalen vil være tilgjengelig i fire forskjellige XC-modeller: Entry-level X-Track, produsert i aluminium med en litt mindre kontaktflate, og en vekt på 190 gram pr pedal. Et steg opp er X-Track Race med 515 kvadratmilllimeter flate og kompositt materialer, noe som får vekten ned i 180 gram. Neste trinn er X-Track Race Carbon, som er produsert i carbon og veier 175 gram. Til slutt kommer toppmodellen X-Track Race Carbon TI, som består av en miks av carbon og titanium, noe som gir en vekt på kun 150 gram. Pedalen vil være klar for salg i november.

For mer info om de fire modellene, besøk Looks nettsider.